Busje Bloemen 

ROUWEN

Rouwbloemen begrafenis, crematie en uitvaart
Bij Busje Bloemen kun je ook terecht voor persoonlijk rouwwerk. Bloemen bieden troost en worden vaak door de familie zelf besteld maar ook aangeboden door dierbaren. Rouwbloemen zijn bij Busje Bloemen eenvoudig te bestellen via de knop BEL MONIQUE of MAIL. We bespreken graag uw persoonlijke voorkeuren en wensen (kan ook via WhatsApp) waarna we altijd een persoonlijk bloemstuk maken.

Over ons

In 2015 zijn wij samen begonnen met een rijdende bloemenwinkel in Rotterdam. Inmiddels werken we enkel nog in opdracht van onze groeiende klantenkring. Met onze jarenlange ervaring hebben wij al een mooie bijdrage mogen leveren aan vele afscheidsdiensten. We horen graag wat we voor u kunnen betekenen.

Welke regio?

Busje Bloemen heeft twee vestigingen, in Bergen op Zoom en in Rotterdam. Wij bezorgen rouwwerk in alle tussenliggende gebieden. Heeft u vragen over een bezorgadres? We staan u graag te woord.

Rouwbloemen

Rouwbloemen zijn er in veel verschillende soorten en maten. We kunnen een bloemstuk maken in diverse modellen. Ook een kistbedekking, een veldboeket of een rouwboeket zijn mogelijk. Denk ook aan een boeket in een vaas laten bezorgen bij de familie van de overledene als blijk van uw steun. Uiteraard kan elk stuk geleverd worden met een lint, we geven u hierover graag passend advies.

 

Grafstuk met lint

Een lint kan een mooie aanvulling zijn op rouwbloemen. We kunnen het lint in veel verschillende kleuren printen met de tekst die u wenst. Wilt u wat inspiratie voor de tekst op lint? Klik dan hier.

Vanaf prijs rouwwerk

Wij maken rouwbloemen altijd persoonlijk maar dit betekent niet dat het duur is. U heeft al een rouwboeket vanaf € 55. Het is bij ons niet mogelijk om uit een webshop te bestellen. U geeft (kan kort) uw voorkeuren door en we maken in overleg een passend bloemstuk binnen uw budget. 

Bloemstuk voor een uitvaart uitkiezen

Tijdens ons eerste contact vragen we u altijd of u al heeft nagedacht over het model, de kleuren, de bloemen en het budget. Doorgaans worden de volgende modellen bloemstukken veel gekozen: Rond, ovaal, druppel, langwerpig. De kleuren van het grafstuk bepaalt uzelf of u laat zich leiden door de voorkeur van de familie.

Uitvaartboeketten in coronatijd – wat is er mogelijk?

Bloemen helpen om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. Ze horen bij een uitvaart. Bloemen worden vaak gegeven om een laatste eer te bewijzen of om de liefde en vriendschap te tonen. Bovendien bieden bloemen ook troost en een blijk van medeleven aan de nabestaanden. Wat ons betreft zijn bloemen onmisbaar bij een persoonlijk afscheid!

 

Je zult ongetwijfeld hebben gehoord dat afscheidsdiensten momenteel anders verlopen. Niet verrassend, want in deze tijd gelden er voor elke sector strikte regels. Zo ook voor de uitvaartbranche. Het aantal genodigden bij een afscheidsdienst is beperkt tot de grootte van de afscheidslocatie, zodat helaas niet iedereen bij het afscheid aanwezig kan zijn. Vaak blijft dit namelijk beperkt tot de naaste familie. Hierdoor is het voor vrienden, kennissen en collega’s soms moeilijk om toch hun steun en medeleven te betuigen bij de nabestaanden.

 

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden om, bijvoorbeeld met behulp van bloemen, medeleven te betuigen en de nabestaanden een hart onder de riem te steken.  Ook als het niet mogelijk is om zelf bij het afscheid aanwezig te zijn. We zetten hieronder een aantal voorbeelden op een rij:

 

* Een erehaag met bloemen - Bij een groter aantal uitvaarten zien we nu dat vrienden en familie zich, uiteraard op gepaste afstand, langs de route of buiten het uitvaartcentrum in een erehaag verzamelen met een bloem in de hand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lievelingsbloem van de overledene.

 

Een bloemencondoleance - Betrokkenen die een rouwkaart ontvangen, maar helaas niet bij het afscheid aanwezig kunnen zijn, kunnen een persoonlijke boodschap schrijven op een kaartje bij een bloem. De bloemen worden op lege plekken in de aula van het uitvaartcentrum gelegd. Op deze manier vertegenwoordigen de bloemen de mensen die niet bij het afscheid kunnen zijn. De familie kan de bloemen en kaartjes na afloop meenemen als steun.

* Drive through condoleance – Het aantal drive through condoleances is de afgelopen periode flink toegenomen. Zo kunnen ook belangstellenden die niet bij de uitvaart kunnen of mogen zijn afscheid nemen van de overledene. Bij sommige drive throughs wordt er gevraagd om een bloem mee te nemen die tijdens uitvaart de ruimte rondom de kist kan vullen.

 

* Een bloemstuk voor de afscheidsdienst - Via de uitvaartverzorger is het vaak mogelijk om een bloemstuk te laten bezorgen voor de afscheidsdienst. Dit bloemstuk kan geplaatst worden bij de kist. Zo voelt de familie toch het medeleven van de mensen die hen normaliter zouden omringen.

 

* Compleet boeket thuisbezorgen bij nabestaanden – Nabestaanden krijgen vaak kaartjes en bloemen opgestuurd. Maak het compleet door een vaas mee te sturen. Zo hebben nabestaanden geen werk meer aan het snijden van het boeket en zitten de bloemen altijd in een mooie vaas.

 

Bovendien is het mogelijk om bij uitkering van een uitvaartverzekering het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor een prachtig bloemstuk. Zo is het mogelijk om als nabestaande het afscheid van een dierbare mét bloemen toch iets persoonlijker maken.

 

Bij Busjebloemen.com kunt u uiteraard terecht voor rouwarrangementen, rouwboeketten en grafwerk. We maken het rouwwerk graag persoonlijk en stemmen daarom altijd telefonisch af wat uw wensen zijn. Zo is het boeket altijd uniek en dat voor dezelfde prijs als een standaard boeket van grote internetbloemisten.

© Busje Bloemen - www.busjebloemen.com